woensdag 24 maart 2021

Hanne Troonbeeckx en andere Bekende Limburgers roepen op tot afvalarme provincie

Hanne Troonbeeckx en andere Bekende Limburgers roepen op tot afvalarme provincie

De provincie Limburg en de afvalintercommunale Limburg.net lanceren een nieuwe actie om een punt te maken van duurzaamheid.
De actie Punt van Limburg.net zal tijdens de wintermaanden lopen en zal voornamelijk aandacht hebben voor de aankomende feesten en dan vooral hoe ze afvalarm te maken. 'Afvalarme feesten zijn niet noodzakelijk saaie feesten', zegt Hubert Brouns, voorzitter van Limburg.net. 'Kleine inspanningen, zoals kraantjeswater serveren in plaats van flessenwater, kunnen een groot verschil maken.'

In Vlaanderen wordt er op jaarbasis vijftien kilogram voedsel per persoon verspild. 'Met de feestdagen en de toepasselijke goede voornemens in het vooruitzicht willen we een oproep doen naar alle Limburgers om een punt te maken van een nog groener Limburg', zegt gouverneur Herman Reynders, tevens peter van de actie.

Naast gouverneur Reynders doen er nog enkele bekende Limburgers mee zoals onder meer presentatrice en fotomodel Hanne Troonbeeckx, autopiloot Anthony Kumpen, culinaire duizendpoot Moke, TVL-anker Veerle Verheyen en ontwerper Piet Stockmans. Elk hebben ze hun eigen slogan gericht naar de mensen.

Kunstenaar Piet Stockmans lanceert bijvoorbeeld de slogan: Rijkelijk maar afvalarm feesten? Ik maak er een punt van. 'Vanzelfsprekend ben ik voor porselein op tafel', zegt Stockmans. 'Als je bedenkt dat wanneer je een bord drie keer per dag gebruikt, gedurende 25 jaar, dit dan niets meer kost. Zelfs wanneer het een duur bord is.'

De punten van de verschillende bekende Limburgers zullen verschijnen op televisie, de bussen van De Lijn en via de radio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten