dinsdag 13 september 2011

Hanne Troonbeeckx showbizz expert in 'Vrienden Van de Veire'

Hanne Troonbeeckx showbizz expert in 'Vrienden Van de Veire'.

Op zaterdag 10 september zette Peter Van de Veire de deuren open voor een nieuwe lading 'Vrienden Van de Veire'. Samen met Hanne Troonbeeckx en andere blikt hij terug op het media- en showbizznieuws van de voorbije week.
Deze week ontving Peter reportagemaker en auteur Paul Jambers, radiopresentatrice en mama Siska Schoeters en Bartel Van Riet, boomverzorger en nu ook presentator van 'Groenland', zondagavond op Eén.
Radioluisteraars hebben Siska Schoeters een hele tijd moeten missen. Sinds ze mama werd van de kleine Lucien, was ze niet meer te horen in het populaire avondblok van Studio Brussel. Nu is ze terug en is ze een van de weinige mama’s die op de zender te horen is.
Siska vertelt hoe haar zoon haar leven verandert en levert commentaar bij de heroïsche prestatie van haar vriend en collega Tomas De Soete, die vorig weekend per fiets de legendarische Tourbeklimming van de Galibier deed.
Ook ooit op de radio maar vooral bekend van televisie is reportagemaker Paul Jambers. De man debuteert nu, als zestiger, als fictieschrijver. Zijn roman De ontsporing leest als een trein, knipoogt geregeld naar het echte leven en neemt net zo min een blad voor de mond als de televisiemaker dat zelf deed en doet. Hanne Troonbeeckx geeft commentaar.
En Peter is gewaarschuwd. 'Als ik merk dat je mijn roman niet tot het einde hebt uitgelezen, eindigt daar het interview', zegt Jambers deze week in Het Laatste Nieuws.
De naam Bartel Van Riet is minder bekend in televisieland; hij presenteert sinds afgelopen zondag 'Groenland', het nieuwe tuin- en natuurprogramma van Eén. Aan Peter de eer de liefhebber van grond en groen nader aan het grote publiek voor te stellen, geeft hij zich bloot? Want hoe ziet de werkdag van een boomverzorger eruit, hoe is het gesteld met het Vlaamse groen en hoe ver reiken Bartels ambities in de bomen en op tv?
Vriendjes Van de Veire
Peters Vriendjes Van de Veire gaan naar het filmfestival van Oostende, waar een hoop schoon volk de rode loper nam richting Hasta la vista, de Vlaamse openingsfilm van het festival. Deze week gaan Nash en Aliyah op stap, twee vrolijke vriendjes uit Antwerpen.
De experts
Kris Wauters, Hanne Troonbeeckx en David Galle laten opnieuw hun licht schijnen over de opvallendste gebeurtenissen uit showbizzland van de voorbije week.
'Vrienden Van de Veire' met Hanne Troonbeeckx, iedere zaterdag om 21.50 uur op Eén.
'Vrienden Van de Veire' stopt met showbizzvoorspelling Deboosere
Weerman Frank Deboosere ziet zijn carrière als showbizzvoorspeller al stoppen, nog voor ze goed en wel begonnen is. Het item aan het einde van het Eén-programma 'Vrienden Van de Veire' was in de tweede aflevering al niet meer te zien.
In het ludiek bedoelde item aan het einde van 'Vrienden Van de Veire', het nieuwe showbizzprogramma van Eén, 'voorspelde' de collega van Sabine Hagedoren Frank Deboosere voor een keer niet het weer, maar wel de aankomende showbizzweek. In de tweede aflevering, vorige zaterdag, bleek het item al geschrapt te zijn. Eén benadrukt wel dat dit niks met Frank Deboosere te maken heeft, maar wel met het opzet van het programma.
'We maken de rubriek met Showbizz Frank niet meer omdat de verwachtingen niet helemaal zijn ingelost. Als iets niet sterk genoeg is, kun je er beter meteen mee ophouden in plaats van iets te laten doodbloeden. Frank Deboosere treft geen schuld, laat dat duidelijk zijn. We willen ons in 'Vrienden Van de Veire' focussen op de drie praatgasten en de drie experts die hun licht laten schijnen op de showbizz', aldus Eén-woordvoerder Björn Verdoodt in Het Nieuwsblad. De showbizz experts met onder andere Hanne Troonbeeckx blijven wel in het programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten