maandag 26 april 2010

Hanne Troonbeeckx sterke start 'Het Hotel Westende'
Maandagavond startte de eerste lokale productie op VT4 met het nieuwe eigen format 'Het Hotel Westende'. Het ambitieuze programma met Hans Otten en Hanne Troonbeeckx startte even sterk in première als het vertrouwde 'Peking Express' in maart vorig jaar met 19 procent marktaandeel, gemiddeld 225.291 kijkers en een piek van 293.054 kijkers.

Hoofdprijs: een hotel
Het hotel: Westende houdt het midden tussen 'Fawlty Towers' en 'The Block'

Mijn restaurant, maar dan met één hotel: dat is het Het hotel: Westende. Vijf koppels staan aan de start van wat een kruising wordt tussen The Block en Fawlty Towers.

Als je Hans Otten en Hanne Troonbeeckx door het beeld ziet draven, mag je er zeker van zijn dat er weer een pand verbouwd moet worden. Toch is Het Hotel: Westende geen programma over verbouwen.

Vijf koppels worden in een hotel gedropt dat ze moeten runnen. Wie de afvalrace overleeft, wint het hotel. Dat wil zeggen: de winnaars mogen het hotel uitbaten tot het einde van het jaar en krijgen startkapitaal om het over te nemen.

Het hotel van Het hotel ligt in Westende. Het gaat om het Grand Hotel Bellevue, in de streek beter bekend als De Rotonde door de typische vorm van het historisch beschermde pand.

Het hotel werd ontworpen door architect Octave van Rysselberghe die ook het Royal Palace Hotel in Oostende en het Rivièra Palace Hôtel in Beausoleil tekende. Het werd in 1909 gebouwd en overleefde de bombardementen die de Westhoek tijdens de Eerste Wereldoorlog platlegden.

Het gebouw bestaat vandaag uit twee delen: een woongedeelte met zestig appartementen en het hotel in de vorm van een cirkel. 'We wilden in dat hotel aanvankelijk The Block opnemen,' zegt Hanne Troonbeeckx. 'Maar het gebouw leende zich niet voor dat programma. We zijn naar Hoegaarden uitgeweken om The Block Hoegaarden te maken. Toch liet het gebouw ons niet los. Daarom maken we Het hotel: Westende, een kruising tussen The Block en Fawlty Towers.'

De deelnemers van het programma hoeven geen verbouwingen uit te voeren. Zij zijn nu op stage in hotel Carbon in Genk en hotel Amigo in Brussel. Tijdens hun afwezigheid wordt hotel De Rontonde in ere hersteld.

Het resultaat moet een mengeling zijn van klassiek en hypermodern. Het hotel had twee sterren en krijgt er drie. Vier mag niet omdat de kamers niet de vereiste 22 vierkante meter zullen tellen. Vier aannemers werken de klok rond om het pand deze maand af te krijgen.

Tja, als je Hans Otten en Hanne Troonbeeckx in beeld ziet komen, denk je meteen dat er een pand moet worden verbouwd. Toch is Het Hotel: Westende geen programma over verbouwen. Het lijkt een beetje op het VTM-programma Mijn restaurant, maar dan met één hotel.

Het hotel in kwestie is het Grand Hotel Bellevue in Westende, in de streek beter bekend als De Rotonde door de typische vorm van het historisch beschermde pand. Het werd ontworpen door de architect Octave van Rysselberghe die ook het Royal Palace Hotel in Oostende en het Rivièra Palace Hôtel in Beausoleil tekende. Het werd in 1909 gebouwd.

Vijf koppels zijn geselecteerd. Mark Ketels (45) en Monica Vanleke (47) runnen een broodjeszaak in Antwerpen. De vriendinnen Céline Sax (23) en Jozefien Hellebaut (23) uit Gent studeren hotelmanagement. Bruno Pennewaert (26) en Youri Boeykens (21) uit Dilbeek zijn goede vrienden. De eerste heeft in feestzalen en tavernes gewerkt, de tweede is net afgestudeerd in hotelmanagement. Olivier Tilmant (30) en Stefanie Geryl (32) baten een taverne uit in Oostduinkerke. En 'beste vrienden' Mathias Meert (18) uit Oudenaarde en Svenya De Roo (19) uit Rieme studeren samen communicatiemanagement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten