maandag 5 juli 2010

Hanne Troonbeeckx in King Kong en het Hotel


Zondagmiddag werd King Kong – de nieuwste attractie van Bobbejaanland – plechtig ingehuldigd in bijzijn van een handvol bekende Vlamingen en de dance-formatie 2Fabiola. Het werd een spectaculaire openingsshow.

Zondagmiddag werd King Kong ingehuldigd in bijzijn van verschillende bekende Vlamingen, zoals Sophie Dewaele. VT4-ster Hanne Troonbeeckx kreeg de eer om - na de onthulling van de 12 meter hoge aap – de attractie te ontdekken. Nadien verzorgde 2Fabiola nog een kleine muzikale act ter promotie van de uitgave van een remix van het dertien jaar oude lied ‘Lift U Up’, wat tevens het themalied van de attractie zal worden.
King Kong

King Kong is een gezamenlijk concept van zowel attractiebouwer Hüss als van decoratiebedrijf Heimo. Bobbejaanland is het eerste park dat uitpakt met dit type attractie. Binnen enkele weken pakt het Franse park Le Pal uit met eenzelfde attractie. De bouw daarvan is onlangs van start gegaan.

Hotel: Juryleden Isabelle Cheyns, Thierry Jousse en Viki Geunes hebben de drie overgebleven duo’s tijdens de voorbereidingen en het grote openingsfeest goed in de gaten gehouden. Met verbijstering en verstomming geslagen konden ze niet anders dan eveneens vast te stellen dat zowel de voorbereiding alsook het openingsweekend, chaotisch en catastrofaal verlopen is, een hotel onwaardig!

Juryvoorzitter Thierry Jousse: “Dit is beschamend en niet waardig om in deze sector te blijven werken! Ik vraag me af waar we mee bezig zijn. Als jullie dit een hotel noemen, dan mogen we binnen de week sluiten. De omgang met de klanten was catastrofaal (doelend op Bruno en Mark). De gasten zijn voor jullie eerder een ‘last’ en worden ook zo behandeld. Mark zijn omgang met klanten is rampzalig!(verwijst naar het ontbijt van Ann Van Elsen). Die moeten we gewoon wegsteken, daar hebben we gewoon schaamte voor! De enige die zich wist staande te houden was Olivier.

Het is duidelijk, er dient dringend een nieuwe wind te blazen doorheen het hotel en er is structuur nodig. Daarom wordt de inzet verhoogd. Jullie zullen de komende drie weken elk om beurt manager worden van het hotel. Dat wil dus zeggen dat elk duo één week de leiding krijgt van het hotel. Wie de beste managerscapaciteiten ontboezemd zo vult Hanne Troonbeeckx aan, gaat rechtstreeks naar de finale!!!

Gezien Olivier en Stefanie het in de afgelopen week het best voor de dag kwamen, mochten zij de volgorde van de managers bepalen. Olivier koos volgende rangorde: eerste week: Youri en Bruno omwille van het feit dat zij geen enkele praktijkervaring hebben. Wij denken dat we het meeste gaan leren uit de fouten die zij net als wij trouwens, zullen maken.

Voor de tweede week gaan wij voor Mark en Monica. Zij hebben al praktijkervaring opgedaan en wij denken, dat zij veel gemaakte fouten van Bruno en Youri gaan rechtzetten. Tot slot zullen wij in de derde week bewijzen wat we in onze mars hebben. In die beslissende derde week, moeten wij er kunnen in slagen om alsnog de puntjes op spreekwoordelijke ‘i’ te plaatsen!

De inzet is dus niet weinig: een rechtstreekse finaleplaats, een jaar lang het hotel mogen runnen plus eventueel 50.000 euro aan startkapitaal om tot overname van het hotel te kunnen overgaan. Het startkapitaal dat uitgekeerd wordt, is afhankelijk van de behaalde resultaten.

Hans en Hanne Troonbeeckx wensen de deelnemers proficiat. “Bruno en Youri, jullie zijn de eerste managers. Youri, hebben jullie managerscapaciteiten? Youri, ja beslist wel. Gaan er ontslagen vallen? Ik hoop van niet!”

Hanne Troonbeeckx: “Mark, jij hebt het nogal, moeilijk met gezag, gaat dit lukken? Mark wil antwoorden maar zijn partner: Monica grijpt in. Ze pakt Marks hoofd en doet hem van ‘ja’ knikken, waarop Mark zegt (misschien tegen zijn goesting) ja dat zal lukken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten