vrijdag 8 oktober 2010

Hanne Troonbeeckx Tjing Tjing Zomer Beringen TV LimburgHanne Troonbeeckx voor Tjing Tjing Zomer in Beringen op TV Limburg.

Hanne was in juli en augustus het gezicht van Tjing Tjing Zomer op TV Limburg.

Hanne Troonbeeckx werd namelijk deze zomer het gezicht van 'Tjing Tjing Zomer' op TVL.

8 weken lang trok Vlaamse schoone Hanne Troonbeeckx naar de mooiste plekjes in Limburg. Ze bezocht er opmerkelijke bezienswaardigheden, vertoefde in de prachtige natuur en ging langs op de gezelligste adressen.

Zo zal ze te zien zijn in Genk, Houthalen-Helchteren, Hamont-Achel, het Maasland, Tongeren, Lommel, Borgloon en Beringen.

Hiermee brengt Hanne Troonbeeckx haar zomer door in Limburg.

Haar geboortestad Beringen kent ze als geen ander maar ook de andere Limburgse gemeenten geven hun mooiste geheimen aan haar prijs.

Tjing Tjing Lifestyle is een trendy programma met Limburgse roots. Elk weekend trekt presentatrice Annemie Ramaekers naar hippe plekjes, bijzondere beurzen en evenementen.

Ze gaat op zoek naar de laatste modetrends, inspirerende woonideeën of nieuws uit showbizzland.

Vanaf zaterdag 4 juli zijn Hanne Troonbeeckx, Filip en Rob Biesmans acht weken lang te gast in het TVL-programma ‘Tjing Tjing Zomer’, waarin ze kijkers de kunst van het barbecuen zullen bijbrengen.

De grootste bezienswaardigheid van Beringen is de oude mijnsite. Op één van de voormalige mijnterreinen is het Vlaams Mijnmuseum te vinden. Dit is de grootste bewaarde mijnsite in Europa.

In Beringen ligt ook het domein van de Paalse Plas. Het domein heeft één van de weinige Limburgse golfclubs, De Millennium golf. Ook ligt er een watersportcentrum en een fietsinrijpunt waar je ook fietsen kunt huren voor een dag ontspanning.

Verder is er ook het recreatieoord, ’t Fonteintje, hier staat de uitkijktoren met een indrukwekkend uitzicht. Ook heeft het oord een minigolf, fit-o-meter, wandelpaden enz.…

Beringen heeft ongeveer 42 000 inwoners en een oppervlakte van 78,30 km². De postcode van Beringen is 3580. De huidige burgemeester heet Marcel Mondelaers. Sinds 2006 heeft Beringen een nieuw logo. Met dit logo wordt Beringen voorgesteld als een mijnstad en een stad met landelijk karakter.

Uit Beringen komen ook enkele bekende Vlamingen zoals Ingrid Berghmans, een bekend judoka. Nicky Vankets, de modeontwerper en Hanne Troonbeeckx, een bekend presentatrice.

Tussen 1901 en 1992 werd in de Limburgse mijnstreek steenkool ontgonnen. Op zeven plaatsen gingen kompels elke dag opnieuw onder de grond om het zogenaamde zwarte goud boven te halen. Na de tweede wereldoorlog kenden de mijnen van Winterslag, Beringen, Eisden, Waterschei, Zwartberg, Zolder en Houthalen hun grootste bloeiperiode. Vanaf het einde van de jaren 50 werd de concurrentie van goedkopere energiebronnen echter zwaar. De mijnen waren niet meer rendabel en moesten uiteindelijk sluiten.

In het Vlaams Mijnmuseum in Beringen dompel je je in een sfeer van lang geleden. Als je binnenkomt, word je verwelkomd door een film over het mijnwerkersleven. Gidsen vertellen je alles over het leven van toen, hoe het was om in de mijn te werken en hoe de streek door deze unieke industrie beïnvloed werd.

In het bezoekerscentrum, dat in één van de vier ophaalgebouwen ligt, vind je een tentoonstelling over de mijnstreek. Hoe was het vroeger? Hoe is het nu? Wat zal de toekomst brengen?

Het Vlaams Mijnmuseum vind je in de Koolmijnlaan 201 in 3582 Beringen.

Beringen heeft zijn mijnverleden nog niet losgelaten. Ook rond het mijnmuseum vind je sporen van toen: de mijnterrils, tuinwijk, mijnkathedraal en zelfs een moskee kunnen bezocht worden.

Naast steenkool werden ook veel stenen bovengehaald. Dat puin werd op een aparte plek gestapeld en beetje bij beetje ontstond zo de mijnterril. Toen de mijnen gesloten werden, heeft men deze steenberg bezaaid en werden er wandelpaden aangelegd. Wie tot op de top wandelt kan een prachtig panorama bewonderen, net als Hanne Troonbeeckx deed.

Paal is een dorp dat zowel op toeristisch als op industrieel vlak een grote rol speelt binnen Beringen.

Zo beschikt het dorp over een recreatiegebied "de Paalse Plas" met visvijvers, een zeilplas en een golfterrein. Er is een fietsinrijpunt van het fietsroutenetwerk met een infokiosk. Hanne Troonbeeckx laat het U allemaal zien in Tjing Tjing Zomer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten