zondag 1 mei 2011

Hanne Troonbeeckx met promo voor The Block Oostende in bikini op strandVoor het vierde seizoen van de nagelbijtende verbouwingsrace The Block trekt Hanne Troonbeeckx met VT4 naar Oostende, waar in het Westerkwartier een verouderd pand met zes appartementen door de kandidaten wordt omgebouwd tot vier ruime en moderne duplexen.

Voor de presentatie werd het winning team behouden: Hans Otten en de Limburgse schone Hanne Troonbeeckx houden nauwlettend de werkzaamheden in de Stad aan Zee in het oog.

"We willen onszelf niet herhalen," vertelt Hans Otten op de persconferentie in Oostende. "We doen elk jaar een ander soort verbouwing, waarbij we telkens uitgaan van het bouwbeleid van de stad waar we te gast zijn.

Het is er dit jaar zeker niet eenvoudiger op geworden voor de koppels, zowel qua fysieke inspanning als qua creativiteit. Wij brengen een simulatie van hoe mensen echt verbouwen: na hun uren, met een beperkt budget. En voor het spel gooien we daar nog een moordende deadline tegenaan."

Hanne Troonbeeckx die voor de promo nog in bikini over het strand van Oostende rende staat glimlachend te luisteren, alsof ze denkt: hoor hem bezig, meneer de grote verbouwer. "Ik denk dat ik meer dan Hans afweet van verbouwingen," zegt ze.

"Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn." Otten kijkt gespeeld gekwetst: "Hela, ik heb wel juist een loft verbouwd hé. Allez, laten verbouwen; ik geef toe dat ik zelf geen vinger heb uitgestoken. (lacht) "

Aan de start van het vierde seizoen lijken Hans Otten en jij meer dan ooit op elkaar ingespeeld. Niet onbelangrijk bij een duopresentatie.

Hanne Troonbeeckx: Ja, wij hebben een goede band, maar die is er al sinds de eerste Block , dat is niet iets dat is moeten groeien. Die klik is er. Ofwel klikt het, ofwel klikt het niet. Bij ons klikte het meteen, wat de samenwerking inderdaad iets extra's geeft. Je kunt op elkaar inspelen. Je voelt elkaar ook aan.

We maken heel veel lol, we doen ons werk gewoon met veel plezier. En dat voelt de kijker. Ze hadden ons nochtans los van elkaar gekozen als presentatoren, en we hebben er dan samen iets van moeten maken. Dat is dus een supermeevaller geworden. VT4 is een huis van vrienden. Wij zijn klein begonnen, waardoor de relatie tussen alle werknemers sterk is. De laatste tijd is VT4 ontzettend gegroeid, maar die intieme band is er nog steeds. Het is heel leuk om in zo'n positieve sfeer te werken.

Hoe ziet het perfecte deelnemende koppel aan The Block eruit?

Hanne Troonbeeckx: Pff, moeilijk! Wat is perfect? Het is net de combinatie van vier verschillende koppels die het zo leuk maakt, denk ik. Vorig jaar was er bijvoorbeeld het grappige koppel, je had het handige koppel, het meer klunzige koppel, je had ook het populaire koppel. Het is juist die variatie die het programma sterk maakt.

Dus het ideale koppel? Dat kan eigenlijk vanalles zijn, als er maar variatie in zit. De spanning en de concurrentie onderling zijn ook gegevens in het programma. Als je vier brave koppels selecteert, zouden die elementen al wegvallen.

Meer dan de vorige seizoenen werd erop gehamerd dat de deelnemende koppels bouwervaring moesten hebben. Maken jullie het steeds moeilijker voor de deelnemers?

Hanne Troonbeeckx: Vorig jaar had ieder koppel wel ergens ervaring mee, en het feit dat ze op één bepaald punt sterk zijn, geeft iets extra's aan The Block . Maar die bouwervaring is echt wel nodig hoor. Als je op tien weken tijd honderddertig vierkante meter wil renoveren en je weet niet hoe eraan te beginnen, dan wordt het heel zwaar.

Wat maakt The Block beter dan andere verbouwingsprogramma's?

Hanne Troonbeeckx: Zoveel verbouwingsprogramma's zijn er nu ook weer niet overgebleven. De meeste van die programma's zijn maar een seizoen of twee meegegaan, en The Block is het enige dat daar bovenuit steekt. Zo komt het dat we al aan ons vierde seizoen kunnen beginnen, met steeds stijgende populariteit. Je merkt dat ook aan het aantal inschrijvingen.

The Block is vast en zeker een uitzondering, en dat komt volgens mij doordat er heel veel variatie zit in het programma. Ten eerste is er het concept van het verbouwen, maar daarnaast ook de onderlinge strijd tussen de koppels. Ook belangrijk: het is geen afvalrace, zoals in veel andere programma's. Onze vier koppels gaan echt samen mee tot het einde. Elk koppel kan iets winnen. Verder is er het avontuur, het vriendengevoel… Die variatie hebben andere verbouwingsprogramma's niet.

Ik heb een idee voor het vijfde seizoen: The Block Student , waarin koten in Gent of Leuven worden verbouwd.

Hanne Troonbeeckx: (denkt na) Euh... ja, waarom niet? Alhoewel, wordt het dan niet te gemakkelijk? Een kot is vaak nogal klein hé? Een living, een klein keukentje...

Dat kan net de uitdaging zijn: van een kleine ruimte toch iets moois maken. Enfin, vergeet het. Ben je zelf student geweest, Hanne?

Hanne Troonbeeckx: Ik heb in Hasselt boekhouden gestudeerd aan de hogeschool. Ik wist niet wat ik wou doen, en ik dacht dat ik boekhouden altijd wel zou kunnen gebruiken. Eigenlijk was die studie een vergissing, want het interesseerde me geen fluit, het was gewoon saai. Ik heb drie jaar op een boekhoudafdeling gewerkt, en dat was absoluut mijn ding niet. Vandaag laat ik zelfs mijn eigen boekhouding doen door een boekhouder. Behalve de facturatie. (lacht)

Hoe beviel Hasselt als studentenstad?

Hanne Troonbeeckx: Ik ging eigenlijk nooit uit. Zelfs naar de doop ben ik niet gegaan. Wat dat betreft was ik een heel brave. Nog altijd trouwens, ik ga zelden uit. Dat is mijn ding niet. Maar het is niet omdat je niet uitgaat dat je geen vrijheid hebt hé? Ik amuseer me op andere manieren. Ik heb dus niet het gevoel dat ik iets gemist heb, en heb zeker geen spijt van mijn studententijd.

Wat deed je dan tijdens de uren die andere studenten op café slijten? Toch niet studeren?

Hanne Troonbeeckx: Neen! Euh... geen idee. Wat deed ik toen? Met mijn vrienden gezellige dingen doen zeker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten