zondag 13 november 2011

Hanne Troonbeeckx blaast op cover Jet Magazine 40 kaarsjes uit


Hanne Troonbeeckx blaast op cover Jet Magazine 40 kaarsjes uit.

Jet, het gratis huis-aan-huisblad van Concentra, viert deze week zijn 40ste verjaardag. Het feestjaar werd reeds bezegeld met een nieuwe gasthoofdredactrice: Hanne Troonbeeckx en om de feestweek extra in de kijker te plaatsen krijgen alle lezers nu een shoppingpas cadeau die je recht geeft op minstens 15% korting.

1971, half oktober. 174.000 Limburgers. 1 gratis magazine. "De lancering van Jet was een Europese primeur. Een blad in 4 kleuren en dat gratis, het was nooit eerder gezien. In die tijd kwamen vooral internationale sterren in het magazine aan bod. Jet was heel vernieuwend. Zo verscheen er in het begin van de jaren '70 een artikel over de anticonceptiepil, wat voor die tijd opmerkelijk was. De mensen die voor Jet werkten, waren ook de hippe vogels van de redactie. Ze droegen felle kleuren, opvallende hoeden en grote zonnebrillen", steekt hoofdredactrice Kathleen Snoeckx van wal.

Vanaf 2 november wordt het verjaardagsnummer van Jet verdeeld met Hanne Troonbeeckx op de cover. Nog steeds in 4 kleuren, nog altijd gratis. "In de feest-Jet zit een cadeau voor elke lezer: een shoppingpas die op zaterdag 5 november recht geeft op minstens 15% korting in 145 winkels in Limburg. Verder geven we ook een heleboel prijzen weg: van schoenen, handtassen en kledingbonnen tot filmtickets en snoeptaarten. We brengen ook een terugblik op 40 jaar Jet en hebben felicitaties van verschillende prominenten", besluit Snoeckx.


Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Jet magazine in 2011 hebben is het bekende en grootste huis-aan-huismagazine van Limburg helemaal gerestyled. Met een nieuwe cover, een frisse, hedendaagse lay-out en nieuwe rubrieken door bekende Vlaamse experts inspireert Jet magazine de hedendaagse shopper in Limburg. In 2011 is Hanne Troonbeeckx de gasthoofdredactrice van Jet magazine en het beeld van de regionale TV campagne. Het  magazine wordt gratis bedeeld in de provincie Limburg en een deel van Vlaams-Brabant.

In 1971 kregen de Limburgers het eerste gratis glossy magazine aan huis bedeeld. Daarmee had uitgever Concentra een Europese primeur te pakken.

In de beginjaren kwamen vooral internationale sterren, zoals Marlon Brando en Brigitte Bardot, in het magazine aan bod. De komst van vtm in 1989 blies een nieuwe wind doorheen Jet. Sindsdien kregen BV's zoals Hanne Troonbeeckx, in plaats van internationale persoonlijkheden, een prominente rol in het blad.

Vanaf woensdag 2 november wordt het verjaardagsnummer verdeeld. Hanne Troonbeeckx, die sinds enkele maanden gasthoofdredactrice is van Jet, prijkt op de voorpagina met een grote verjaardagstaart.

Jet Magazine onderging dit voorjaar een grondige restyling. Jet Antwerpen en Jet Limburg gaan vanaf nu hun eigen accenten leggen.
Jet Limburg is als eerste aan de beurt. Dit vernieuwde magazine ligt deze week al in de brievenbus. De nieuwe cover oogt fris en modern, en ook redactioneel zijn er een aantal nieuwe rubrieken bijgekomen. Pittig detail: Hanne Troonbeeckx zal dus gedurende 1 jaar gasthoofdredactrice zijn van Jet Limburg. Hanne Troonbeeckx schrijft ook bij elke verschijning een column.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten