dinsdag 1 november 2011

Hanne Troonbeeckx, Piet Huysentruyt en Svetlana Bolshakova in 'Vrienden Van de Veire'


Hanne Troonbeeckx, Piet Huysentruyt en Svetlana Bolshakova in 'Vrienden Van de Veire'


Zondag opent de Boekenbeurs zijn deuren en onder de schrijvers zitten ook dit jaar weer heel wat bekende namen.

Op zaterdag 29 oktober, op de vooravond van de officiële opening, nodigt 'Vrienden Van de Veire' drie erg verschillende auteurs uit: de koning van de kookboeken Piet Huysentruyt, de dierminnende televisiepresentator Chris Dusauchoit en hinkstapspringster van Russische origine Svetlana Bolshakova. Hanne Troonbeeckx is weer showbizz expert en trekt gekke bekken.

Zondag zet de Boekenbeurs zijn deuren open voor tienduizenden leeslustigen. Twee weken lang stellen auteurs er hun laatste boek voor, in de gezellige drukte van een van Europa’s grootste boekenbijeenkomsten. Ook de drie gasten die Peter deze week over de vloer krijgt, hebben een boek uit.

Piet Huysentruyt verkoopt op de Boekenbeurs zijn drie miljoenste kookboek. Naar zijn boeken wordt harder uitgekeken dan naar de komst van Sinterklaas en dat heeft alles te maken met zijn heldere en klare aanpak. Aan de hand van werkdocumenten van de volgende 'SOS Piet' legt de televisiekok uit hoe een idee een boek wordt. Geeft Piet zich bloot aan Hanne Troonbeeckx?

Al meer dan tien jaar presenteert hij dierenprogramma’s op Eén en dat mag wat hem betreft nog een tijdje doorgaan. Chris Dusauchoit begon ooit op de verkeersredactie, ging daarna aan de slag bij Studio Brussel en presenteert ondertussen al vele jaren op televisie.

Naast '10 jaar dieren in nesten', elke zaterdag op Eén, werkt hij volop aan een elfde seizoen van het populaire dierenprogramma en schuimt hij Vlaanderen af met 'Wild van Afrika'. 'Wild van Afrika' bestaat uit een reeks lezingen en een gelijknamig boek, over acht belangrijke Afrikaanse dieren. Kan hij alle vragen van Hanne Troonbeeckx beantwoorden.

Al even exotisch klinkt de naam Svetlana Bolshakova. De hinkstapspringster van Russische afkomst revalideert van een ernstige blessure aan de achillespees, maar weet haar tijd wel te gebruiken.

Ze presenteert aan Hanne Troonbeeckx in aanloop naar de boekenbeurs haar boek 'Svetlana', springen voor het leven, waarin ze vertelt over haar jeugd in Siberië, de opofferingen van haar broer en moeder en de taalkundig moeilijke kennismaking met haar echtgenoot Stijn, Vlaming in hart en nieren.

VRIENDJES VAN DE VEIRE
Vriendjes Van de Veire Marte en Zeno gingen een kijkje nemen op de première van de film 'Code 37' en voelden er onder meer hoofdrolspelers Veerle Baetens en Geert Van Rampelberg aan de tand.

DE EXPERTS
De experten van deze week zijn Jacques Vermeire, Hanne Troonbeeckx en David Galle.

'Vrienden Van de Veire' met Hanne Troonbeeckx, ieder zaterdag om 21.45 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten