donderdag 27 januari 2011

Hanne Troonbeeckx en Peter Goossens nemen 'vliegende start': Njam! nu al populairste digitale basiszender in Vlaanderen

Hanne Troonbeeckx en Peter Goossens nemen 'vliegende start': Njam! nu al populairste digitale basiszender in Vlaanderen
Njam!, de allereerste culinaire themazender, werd op 1 december 2010 opgericht door Studio 100 en Peter Goossens. De eerste kijkcijfers zijn alvast zeer positief: zo bereikte Njam! met Hanne Troonbeeckx als presentatrice in december 2010 0.5 % van het marktaandeel op de groep VVA in de leeftijdscategorie 25-54 jaar. Dit is een zeer mooi cijfer, rekening houdend met het feit dat Njam! als digitale zender enkel te bekijken is via Telenet.
In december heeft Hanne Troonbeeckx met Njam! 26.5 % van deze doelgroep (VVA 25-54) bereikt en mag zich daarmee na amper 1 maand de populairste digitale basiszender in Vlaanderen noemen. 50% van de kijkers blijft bovendien langer dan 10 minuten kijken, waaruit we concluderen dat de Njam!-programma’s erg gesmaakt worden bij de kijker.
Uiteraard zijn de oprichters van de culizender erg blij met deze cijfers.
Gert Verhulst : 'Ik ben een gelukkig man. Dit zijn supermooie resultaten! We hebben de voorbije maanden hard aan Njam! gewerkt en het geeft altijd veel voldoening te merken dat de kijker onze programma’s weet te smaken. Dit is voor de hele ploeg een extra motivatie om mooie programma’s te blijven maken!'
Peter Goossens : 'Dit is een hele opsteker ! Ik heb altijd gedroomd van een eigen kookzender, maar we hadden nooit verwacht dat we hiermee zo’n vliegende start zouden nemen. Hiermee wordt bewezen dat de Vlaming nog steeds graag kookt en lekker eet!'
Momenteel wordt er volop gewerkt aan een nieuw seizoen van de nu al zeer populaire eigen programma's, die aan elkaar gepraat worden door Hanne Troonbeeckx.
 
Peter Goossens zal vanaf 22 januari te zien zijn in het programma 'Meesterlijke Klassiekers'. In dit gloednieuw kookprogramma staat de topchef zélf achter het fornuis en toont hij hoe je een uitgebreide selectie van klassieke gerechten op z’n best op tafel tovert. Bovendien neemt Peter de kijker mee naar de keuken van zijn wereldberoemd restaurant ‘Hof van Cleve’, waar hij elke klassieker heruitvindt en in een hedendaagse en hoogstaande culinaire versie serveert.
Een kwart van de televisiekijkers tussen 25 en 54 jaar heeft sinds de start op 1 december naar Hanne Troonbeeckx en Njam! gekeken.
Een prima resultaat, vinden oprichters Gert Verhulst en Peter Goossens. 'Ik heb altijd gedroomd van een eigen kookzender', zegt de driesterrenchef. 'Maar we hadden nooit verwacht dat we hiermee zo'n vliegende start zouden nemen. Met deze resultaten is nog eens bewezen dat Vlamingen graag koken en lekker eten.' Binnen de doelgroep heeft Njam! een marktaandeel van 0,5 procent. De kans is groot dat de cijfers van Njam! de komende weken nog toenemen.
Zaterdag is Meesterlijke klassiekers, het eigen programma van Peter Goossens, voor het eerst te zien op Njam! De andere koks op de zender zijn onder andere Roger Van Damme, Thierry Theys en Johan Segers. Hanne Troonbeeckx praat hun programma's aan elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten