donderdag 3 februari 2011

Moeder Hanne Troonbeeckx vecht tegen kanker


Moeder Hanne Troonbeeckx vecht tegen kanker.

Hanne Troonbeeckx is momenteel te bewonderen op de kookzender Njam!, maar in haar privéleven gaat het de blondine iets minder voor de wind. De moeder van de presentatrice lijdt namelijk aan een erg agressieve vorm van borstkanker. "Nu pas zie ik hoe sterk mijn mama is."

"Mijn moeder is altijd heel eerlijk geweest. Dat er tijdens een onderzoek iets verkeerds aan het licht gekomen was. Dat het een tumor bleek te zijn. Dat het kwaadaardig was. Dat ze geopereerd moest worden en chemo moest krijgen. Toen de dokter liet blijken dat de tumor waarschijnlijk kwaadaardig was, heeft ze een paar dagen gewacht tot het 100% zeker was. Ze wilde ons niet bang maken", aldus Hanne Troonbeeckx in Story.


"Ik heb mijn mama op een heel andere manier leren kennen door de kanker. Ze is zo enorm sterk. Je zou zeggen dat ze gewoon een griepje heeft, zo luchtig doet ze erover. Op een dag zei ze: "Ik heb een nieuw kapsel".
 
Hanne Troonbeeckx: Ze had haar haar zelf afgeschoren. Oh neen, zo'n emotioneel moment en ze was helemaal alleen, dacht ik meteen. Maar ze heeft er helemaal geen spel van gemaakt. Ik heb haar één keer kaal gezien. She did it, dacht ik, en ik wilde er meteen eens over wrijven. Mijn moeder heeft een heel mooi, fijn gezichtje en met haar nieuwe kapsel ziet ze er heel mooi uit. Je zou niet zeggen dat ze ziek is."

Presentatrice Hanne Troonbeeckx heeft alles over voor haar moeder en gaat dan ook steevast mee naar iedere chemotherapie. "We maken het zo gezellig mogelijk in het ziekenhuis. We lezen samen een boekje, zitten wat te prullen.
 
Terwijl de chemo haar lichaam in druppelt, probeer ik het haar zo aangenaam mogelijk te maken. We zitten in een zaaltje met een man of 5. Iedereen krijgt er chemo alsof het niets is. Maar dat is het niet, hé", besluit Hanne Troonbeeckx.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten