zondag 18 december 2011

Hanne Troonbeeckx viert 1 jaar kookzender njam!


Hanne Troonbeeckx viert 1 jaar kookzender njam! 

Een jaar geleden, op 1 december 2010, werd njam! opgericht door Studio 100 en Peter Goossens. Sinds die start produceerde de zender 20 series of 370 afleveringen met de eigen, vaste chefs Peter Goossens, Roger van Damme, Manuel Wouters, Johan Segers, Dominique Persoone, Thierry Theys, Jan Buytaert, Giuseppe Giacomazza, Michaël Vrijmoed, Chiara van Emrik, Jurgen Lijcops en maître Hanne Troonbeeckx.

Ook de programma ‘s van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Giorgio Locatelli, James Martin, Gary Rhodes en Rick Stein zijn zeer populair bij het njam! publiek. Met enkele van deze internationale sterren maakten we ook eigen programma ‘s: zo kookte Roger van Damme samen met Ferran Adrià van El Bulli, ging Peppe Giacomazza koken met Antonio Carluccio en kwamen The Hairy Bikers zelfs op visite bij Dominique Persoone. Gastvrouw Hanne Troonbeeckx praat de programma ’s op charmante wijze aan elkaar.

Dit najaar behaalt njam! zijn grootste marktaandeel sinds de start op 1 december 2010. Op maandbasis bereikt njam! 1.280.000 kijkers. Elke dag zijn er dat 175.000. Het bereik op dag- , week- en maandbasis is voortdurend in stijgende lijn en njam! is veruit de meest populaire digitale zender, mede dankzij Hanne Troonbeeckx. De boeken die verschenen van o.m. Peter Goossens, Roger van Damme, Manuel Wouters, Peppe Giacomazza, Jan Buytaert en Johan Segers stonden wekenlang in de non-fictie bestsellerlijst.

Een eigen njam! tijdschrift werd gelanceerd, waarvan zopas het bijzondere feestnummer verscheen. Negen Vlaamse topchefs, samen goed voor zeven Michelinsterren, tophoge scores in Gault Millau en allemaal verbonden aan de tv-zender en het magazine njam!: ze kwamen op een mooie middag in het gezelschap van hun echtgenotes bij elkaar in een pracht van een landhuis, om er na te praten over het voorbije njam!-jaar. Ontspannen en even zonder stress, zodat de sfeer al gauw wat losser werd, en de toon van de gesprekken meteen al wat gemoedelijker.

De beelden en de gesprekken van die bijzondere ontmoeting vind je terug in het eindejaarsnummer van njam! magazine. De goesting voor het Goede Lekkere Leven sprankelt van elke pagina, een enthousiasme dat de njam! topchefs ook graag delen: want speciaal voor het magazine stelden ze een feestmenu samen, makkelijk na te maken, maar mét sterrengarantie. Njam! magazine is in minder dan een jaar tijd uitgegroeid tot Vlaanderens meest toonaangevende culinaire blad. Dat heeft het uiteraard in eerste instantie te danken aan de medewerking van diezelfde meesterkoks in elk nummer.

Expertise & vakmanschap van topchefs gebracht op een heldere manier, maar ook nieuws over trends & tools, lekkere adressen waar kenners hun voorraad in slaan en haalbare  recepten voor elke dag: alles waar de Vlaamse foodie naar op zoek is, krijgt hij gegarandeerd elk nummer voorgeschoteld in njam! magazine. Het blijkt de formule die elke kookfan recht in het hart treft, want elk nummer van njam! verschijnt nu al op een oplage van 45.000 exemplaren.
Hanne Troonbeeckx
over NJAM «Mijn taak is het om de programma's en de chefs te introduceren en aan te kondigen - de gastvrouw, zeg maar. Ik pak het wel wat speelser aan dan je gewend bent van de gemiddelde omroepster. Zo ga ik af en toe al eens iets uitbeelden. Dan zeg ik bijvoorbeeld: 'Kom, we gaan er een lap op geven', en tover ik een serieuze lap biefstuk tevoorschijn die ik mals begin te meppen.»


De njam!-website is een populaire online bestemming, met 6.700 unieke bezoekers per dag en 60.000 pageviews per dag.De njam! Facebookfamilie telt al meer dan 12.000 leden en groeit elke dag. Veel van onze chefs twitteren er op los en houden op deze manier contact met hun talrijke fans.

Hanne Troonbeeckx is al 1 jaar het gezicht van Njam! 'Het zou best wel kunnen dat ik ook ga assisteren bij de kookprogramma's. Maar het is niet de bedoeling dat ik de nieuwe Mimi Smith word.'

Hanne Troonbeeckx is zelf ook erg geïnteresseerd in koken én in eten, zegt ze. 'Ik ga ontzettend graag op restaurant. En ik kook ook graag. Niets te spicy of bijzonder gekruid, maar basic gerechten met een extra toets.' Dat klinkt bijna als de keuken van Peter Goossens. 'We (Hanne Troonbeeckx is samen met Zornik-frontman Koen Buyse, nvdr.) kijken ook heel veel naar kookprogramma's op televisie. Met de bedoeling er iets van op te steken. Vaak staan zulke programma's gewoon op, in plaats van de radio.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten