dinsdag 20 december 2011

Hanne Troonbeeckx met Koen Buyse in 'De Klas van Frieda Van Wijck'


Hanne Troonbeeckx met Koen Buyse in 'De Klas van Frieda Van Wijck'

Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag presenteert Frieda Van Wijck 'De klas van Frieda'. Dit zijn de leerlingen die juffrouw Frieda deze week aan een overhoring onderwerpt.

MAANDAG 10 MEI
Het was een tijd geleden dat Frieda nog eens een echt koppel in haar klas had. Daarom zitten Hanne Troonbeeckx en Koen Buyse maandag samen aan een bank.

Het sexy mooie koppel Hanne Troonbeeckx en Koen Buyse neemt het op tegen twee mannen die samen acteerden in de cultserie De familie Backeljau: Walter Baele en Luk Wyns. De ene speelde de geschifte buurman, de andere nam bijna alle andere rollen voor zijn rekening.

Vaklerares is Sabine De Vos. Weinig mensen weten het, maar zij studeerde vier jaar japanologie. Ze tracht de leerlingen Hanne Troonbeeckx en Koen Buyse iets bij te brengen over de oosterse cultuur. Konnichiwa!

Na de laatste aflevering van De laatste show komt er een gloednieuwe laatavondquiz met Frieda Van Wijck. In De klas van Frieda onderwerpt ‘juffrouw Frieda’ elke dag vier bekende leerlingen aan een spervuur van vragen.

De vier nemen - netjes gewassen, gekamd en gestreken - per twee plaats aan een bank. De twee hebben niet met elkaar op school gezeten, maar hebben in het dagelijkse leven een nauwe band. Het zijn collega’s, vrienden of partners. Klaar om een onoverwinnelijke bank te worden.

Roos Van Acker en Evi Hanssen, Marcel Vanthilt en Luk Alloo, Siegfried Bracke en Tomas De Soete, Hanne Troonbeeckx en Koen Buyse; allemaal worden ze voor één avond partners in kennis, want elke bank heeft maar één doel: meer weten en meer punten halen dan de andere bank.

Beide banken nemen het in vijf quizrondes tegen elkaar op. Van Latijn tot aardrijkskunde, van technologische opvoeding tot Duits en fysica; alle schoolvakken komen aan bod. De banken moeten een spreekbeurt geven over een onderwerp dat ze niet verwachten.

Ze kijken naar bizarre schooltelevisie uit ver vervlogen tijden. Ze krijgen een groepswerk voorgeschoteld. En ze worden op hun kennis getest door een bekende vakleraar die hen inwijdt in een niet-alledaags vak.

De sfeer is veel gemoedelijker dan in een echte klas, en de juffrouw merkelijk sympathieker. Maar de druk is identiek. Na elke ronde haalt Frieda er de rapporten bij en alleen de bank met het beste eindrapport mag het eindexamen spelen.

In dat eindexamen is het ieder voor zich; wie als eerste tien punten haalt, is de primus van de klas. Alleen hij of zij krijgt het eeuwige respect en een kus van de juffrouw.

De leerlingen spelen in de eerste plaats de quiz, maar vertellen ook over hun eigen schooltijd. Over hun piek- en spiekmomenten, hun tienen en hun buizen, hun strafstudies, hun prille liefdes en de wekelijkse ruzie met de prefect.

De klas van Frieda met Hanne Troonbeeckx, van maandag tot donderdag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten