zaterdag 3 december 2011

Hanne Troonbeeckx weer showbizz expert in 'Vrienden Van De Veire'


Hanne Troonbeeckx weer showbizz expert in 'Vrienden Van De Veire'.

Peter Van de Veire verwelkomt zijn gasten gewoonlijk in de studio van 'Vrienden Van de Veire', maar voor Eddy Wally maakte hij een uitzondering. Hij bracht de voice of Europe, die herstelt van een beroerte, thuis een bezoek. In de studio zelf krijgt hij op zaterdag 26 november Urbanus, Lucas Van den Eynde, Hanne Troonbeeckx, Clara Cleymans en de pasgehuwde Jan Smit over de vloer.

Hij is een van Vlaanderens meest gevierde zangers en een grote held van Peter Van de Veire. Zijn herstel neemt tijd in beslag, maar het gaat wel beter met hem. Daarom ging Peter deze week op bezoek bij Eddy Wally. Peter praat met hem over zijn beroerte, zijn langzame herstel en zijn hoop voor de toekomst. Het gaat goed met Eddy; hij zit nog altijd niet verlegen om straffe oneliners. En zijn stembanden zijn dan wel zwak, de voice of Europe zingt nog.

Over drie weken wordt het Sportpaleis omgetoverd tot een bakske vol Urbanusfans, want dan keert de lolligste lolbroek van het hele land eindelijk terug naar het grote podium. Urbanus treedt vier keer op in de Antwerpse muziektempel, maar voor hem geen groot spektakel in het Sportpaleis. Hij brengt de hoogtepunten uit zijn sketches en songs alleen op het podium. Daarvoor verloor Vlaanderens grootste komiek wel vele kilo’s. Bij Peter vertelt hij aan Hanne Troonbeeckx hoe hij dat overtollige gewicht kwijtspeelde.

Clara Cleymans en Lucas Van den Eynde spelen vanaf 18 december in een nieuwe musical: Fiddler on the roof. Ze vertolken vader en dochter in een waarheidsgetrouw joods familieverhaal met songs als 'If I were a rich man'. Lucas vertelt over zijn haat-liefdeverhouding met musical. En
Clara keert na kinderrollen in onder meer Assepoester terug naar musical en doet dat in het gezelschap van haar moeder Karin en broer Jelle. Allebei erg goede zangers, al moet Clara niet voor hen onderdoen. Vragen genoeg voor Hanne Troonbeeckx.

Noorderbuur Jan Smit is nog maar 25, maar staat al 15 jaar op de planken en is hot. Het begon allemaal met Ik zing dit lied voor jou alleen, een ode aan zijn grootmoeder, maar ondertussen is er zijn nieuwe plaat 15 jaar Jan Smit. Bovendien trouwde hij twee weken geleden op Sint-Maarten, een eiland in de Caraïbische Zee, zo'n 7000 kilometer hiervandaan.

De showbizzexperts
De experten van de week zijn Jan Verheyen, Hanne Troonbeeckx en Guga Baùl.

'Vrienden Van De Veire' met Hanne Troonbeeckx, iedere zaterdag om 21.45 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten