woensdag 18 april 2012

Moeder van Hanne Troonbeeckx herstelt van borstkanker


Moeder van Hanne Troonbeeckx herstelt van borstkanker.


Frieda (59), de moeder van Njam! presentatrice Hanne Troonbeeckx (33), vocht maandenlang tegen borstkanker. Samen hielden ze de moed erin, maar nu kan Hanne eindelijk zeggen dat het weer goed gaat met haar mama.

Meer dan een jaar geleden werd borstkanker vastgesteld bij Frieda, maar na enkele operatie, chemotherapie en bestralingen is de lijdensweg eindelijk voorbij.

Op de modeshow van Bobo Tremelo zag Frieda er stralend uit. “Alles gaat weer goed met mama, dat is een enorm grote opluchting voor ons. Ik ben blij dat ze weer straalt”, vertelt Hanne Troonbeeckx in Story.

Hanne Troonbeeckx heeft haar mama altijd bijgestaan tijdens de behandelingen. “Ik ga altijd met haar mee naar de chemo. Hoewel ze zelf zei dat dat niet nodig was”, zei Hanne enkele maanden geleden nog in Story.

“Sommige mensen gaan op café om bij te praten. Wij gaan samen naar de chemo. We maken het zo gezellig mogelijk: we lezen samen in een boekje, zitten wat te prullen…Terwijl de chemo in haar lichaam druppelt, probeer ik het haar zo aangenaam mogelijk te maken.”

Koen Buyse en Hanne Troonbeeckx uit elkaar

Helaas was er voor Hanne in 2012 naast het goede nieuws van haar moeder ook slecht nieuws, want Zornik-zanger Koen Buyse en Njam!-presentatrice Hanne Troonbeeckx zijn niet langer een stel.

De 35-jarige Buyse en de 33-jarige Hanne Troonbeeckx ontmoetten elkaar op een feestje bij hun gezamenlijke vriend Regi Penxten en waren vier jaar samen. Ze bouwden onlangs nog samen een huis in Beringen.

"Na een goed en lang gesprek hebben we beslist om elk onze weg te gaan", vertelt Hanne Troonbeeckx in Het Laatste Nieuws.

Glamourvrouwen zoals Hanne Troonbeeckx showen zomermode in de regen

Wie de zomermode wou keuren om de behoorlijk perfecte body's van Vlaanderens bekende topvrouwen, moest onlangs in Tremelo zijn. Kledingzaak Bobo organiseerde er naar jaarlijkse gewoonte zijn voorjaarsmodeshow.

Onder anderen Miss België 2012 Laura Beyne, Hanne Troonbeeckx, Inge Moerenhout, Ellen Petri, Cilou Anys, Véronique De Kock, Ann Van Elsen, Tanja Dexters, Justine De Jonckheere, Anne De Baetzelier, Phaedra Hoste, Annelien Coorevits, Brigitta Callens en Kate Ryan zetten –met de paraplu in de hand – hun beste beentje voor.

Vier tv-figuren klommen speciaal voor Gazet van Antwerpen het MAS op om herfst- en wintermode te showen. Het resultaat van de opmerkelijke fotoshoot leest u zaterdag in de modespecial bij de krant.

Anke Buckinx, Hanne Troonbeeckx, Vincent Verelst en Thomas Van der Veken zijn de sterren in de superdikke en superglossy modespecial. De vier dertigers tonen u de nieuwe trends voor deze winter.

Rood, camel, bont, bloemetjes… het kan en mag allemaal deze herfst en winter van Hanne Troonbeeckx. U vindt in onze special verder tientallen tips voor uw garderobe en maakt kennis met boeiende, creatieve ontwerpers.

Enkele BV’s zoals Lynn Wesenbeek en Gène Bervoets tonen hun lievelingsschoenen, we gaan op bezoek in de ateliers van luxemerk Hermès en een bloemist heeft speciaal voor ons hoeden met levende bloemen gecreëerd. En uiteraard gaan we ook op reis, de wereld rond op zoek naar mode en modemusea.


"Naked First Ladies": Vlaamse naaktkalender tegen Kanker in één dag uitverkocht

Een originele manier om geld in te zamelen. En - zo blijkt na één dag - een héél succesvolle manier. Belgische topvrouwen gaan uit de kleren voor de actie 'Kom op tegen Kanker'. Zaterdag lag de naaktkalender "Naked First Ladies" met bekende Vlaamse topvrouwen in een oplage van 13.000 in  de winkel. Er moet nu al een tweede druk komen.

De vrouwen vragen aandacht voor borstkanker. Iedereen kent immers wel iemand die het heeft of er aan stierf. Daarom doen de vrouwen graag aan de actie mee door hun eigen borsten te tonen.Voor de naaktkalender zijn ze in zwart-wit gefotografeerd. Onder de gefotografeerden is Geertrui Windels, de vrouw EU-voorzitter Herman van Rompuy.

De bekende Vlaamse vrouwen die voor de camera van Lieve Blancquaert zijn verder: Nathalie Meskens, Annemie Turtelboom, Annemie Struyf, Natalia, Geertrui Windels, Francesca Vanthielen, Sofie Van Moll, Hilde Crevits, Gilda De Bal, Joke Devynck, Miet Smet, en Elodie Ouedraogo.

Lieve Blancquaert: "De vrouwen engageerden zich graag om zich bloot te laten fotograferen. Uit de quotes bij de naaktfoto's blijkt dat veel van de vrouwen in hun dichte vriendenkring of familie met borstkanker te maken kregen. Met de foto's willen ze vertellen wat het is om met een kwetsbaar lichaam te leven. Het is helemaal geen sexy babekalender geworden." Ze wil de bloot foto's nergens anders zien verschijnen. "Ik zal iedereen die de foto's elders publiceert, gerechtelijk vervolgen."

'Het liep als een trein', zegt Vee Bobelyn, marketingdirecteur van Standaard Boekhandel. 'Overal vroegen de klanten spontaan naar een naaktkalender. Niemand had de naaktfoto's al gezien want ze mogen nergens worden getoond, dat is juridisch zo vastgelegd. Mooi, niet vulgair was het meest gehoorde compliment." De kalender kost 10 Euro. Daarvan gaan minstens de helft naar de kankerbestrijding.

Annemie Struyf, een van de gefotografeerde naakte vrouwen zegt: 'Ik heb al zoveel geliefden aan kanker verloren. Mijn moeder, mijn beste vriendinnen, onlangs nog een goede vriend. Maar ik wil mijn leven niet door kanker laten verpesten. Ik wil vechten tegen dat spook. Een naaktkalender met bekende Vlaamse vrouwen lijkt mij een goed wapen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten