maandag 5 september 2011

Hanne Troonbeeckx gast in de eerste 'Vrienden Van de Veire'

Hanne Troonbeeckx gast in de eerste 'Vrienden Van de Veire'.

Het eerste weekend van het nieuwe schooljaar betekent ook voor Peter Van de Veire een frisse start. Vanaf zaterdag 3 september ontvangt hij elke week bekende gasten voor een geestige terugblik op de gebeurtenissen in showbizz- en medialand. Tijdens de eerste aflevering van 'Vrienden Van de Veire' op Eén schuiven Marleen Merckx, Tom Dice, Tanja Dexters en Evi Hanssen hun stoel aan tafel. Peter praat ook met Phaedra Hoste, die net veertig is geworden, Hanne Troonbeeckx is de expert.
Met Marleen Merckx ontvangt Peter meteen een van de meest gevierde personages uit de Eén-reeks 'Thuis': Simonne Backx. Al sinds het begin van 'Thuis', in 1995, kruipt Marleen in de huid van de emotionele Simonneke, maar de echte Marleen verschilt op flink wat punten van de vrouw die ze speelt.
'Simonneke gaat niet verder van huis dan Benidorm, terwijl ik enorm hou van reizen. Afrika is mijn favoriete bestemming, ik reisde er ooit een jaar lang aan één stuk', zegt Marleen. Ze vertelt ook over haar verbouwingen, de ontwikkelingen in de nieuwe reeks van 'Thuis' en de nieuwkomer in het gezin Merckx.
Evi Hanssen en Tanja Dexters, beiden mama's met een missie, lichten een tipje van de sluier van 'Expeditie Robinson'. Evi presenteert de nieuwe reeks van het survivalprogramma, terwijl Tanja als deelneemster overgeleverd werd aan de grillen van de natuur. En aan haar eigen overlevingsinstinct. Evi kreeg tijdens de opnames bezoek van man en kind, maar hoe overleefde Tanja de vele weken zonder dochter Valentina? Expert Hanne Troonbeeckx geeft commentaar.
Onze muzikale Belgen doen het goed in het buitenland. Denk maar aan Hooverphonic, Milow en Selah Sue. Ook Tom Dice gooit hoge ogen, en wel in Frankrijk. Hij bracht zijn zomer grotendeels door bij onze zuiderburen dankzij een wondermooi sexy duet met de Franse Elisa Tovati.
En toch is het niet Tovati maar een Vlaams meisje dat nu het kersverse lief van Tom Dice is. Het nieuws is amper een paar dagen oud, maar vraagt toch om een woordje uitleg van Dice zelf, die eerder deze week nog feestte met Paris Hilton en Kim Kardashian.
Minder liefdesgeluk voor schone Phaedra Hoste, die haar veertigste verjaardag afgelopen zondag vierde zonder man aan haar zijde. Laat dat een mooie leeftijd zijn voor een verhelderende babbel met een van de meest begeerde Vlaamse vrouwen. Peter drukt haar dicht tegen de borst en hoort Phaedra uit over haar hond Blanche - 'een geschenk van God' - over mannen - 'vrouwen worden tenminste rijper met de leeftijd' - en over de omgang van mannen met honden - 'dat zegt veel over de man in kwestie.'
De experts
Van de Veire doet elke week een beroep op drie experts, die in zijn opdracht televisieprogramma’s, boekjes en kranten in het oog houden en Peter en zijn gasten aanvullen waar nodig. Deze week zijn dat Kris Wauters, Hanne Troonbeeckx en David Galle.
Kris Wauters staat al tientallen jaren met zijn voeten in de populaire cultuur en ook Hanne Troonbeeckx weet wat het is om in de schijnwerpers te staan. David Galle flirt sinds 'De Kazakkendraaiers' ook met de bekendheid en houdt met frisse blik zijn bekende medemens in de gaten.
Vriendjes Van de Veire
En ook de Vriendjes Van de Veire zagen deze week schoon volk. De twee jonge reporters Zeno en Marte waren bij de opening van de nieuwe kledingzaak van Katja Retsin en voelden daar naast de nieuwe eigenares ook haar man Jan Schepens en genodigden Véronique De Kock en Koen Wauters aan de tand. Over de reden van hun komst, de kleur van hun onderbroek en de juiste definitie van het woord 'babe'..., Hanne Troonbeeckx weet er alles van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten