zaterdag 25 september 2010

Hans Otten en Hanne Troonbeeckx met nieuwe The Block in Gent


Het bekende verbouwavontuur met Hans Otten en Hanne Troonbeeckx zit voor de 6de uitgave pal naast het station Gent-Dampoort! Woensdag namen ze samen met vorige winnaars van het programma een kijkje!

Na het kantoorgebouw op het eilandje in Antwerpen, het historische pand in Mechelen, de industriële lofts op het Falconplein, de vakantieduplexen in Oostende en de brouwerij in het landelijke Hoegaarden trekt The Block dit jaar naar de gezelligste en meest bruisende stad van Vlaanderen: Gent!

De spelregels: 4 DUO’s strijden voor 4 lofts, met als inzet 50.000 euro!
De uitdaging is niet min: vier duo’s, die elkaar niet noodzakelijk op voorhand kennen, nemen vier lofts onder handen. Bedoeling is om de gestripte ruwbouw om te toveren naar moderne, luxueuze wooneenheden. Hanne Troonbeeckx is er dit jaar ook weer bij.

De vier duo’s betrekken vier zo goed als identieke lofts. Ze leggen zichzelf en hun relatie op de testbank in het ultieme verbouwavontuur.

De crisis is ook toegeslagen in The Block en daarom krijgen de duo’s bij de start amper 100 euro budget. Er is dus geen ruimte voor vakmannen, ze zullen ALLES zelf moeten doen. Tien weken tijd om te renoveren, decoreren en restylen. Gaandeweg zullen ze hun verbouwbudget kunnen verhogen, maar dat privilege is enkel weggelegd voor de allerbeste verbouwers.

Elk duo verbouwt tegelijkertijd dezelfde kamer. Wie zijn deadline haalt, maakt kans op de kamerprijs: een aangename verrassing die hun Blockleven even verlicht. Ze krijgen die opdracht telkens bij de uitreiking van de kamerprijs van de vorige kamer.

Tien weken lang leven de vier duo’s elke dag in “The Block”, terwijl ze hun dagelijkse job behouden.

Na tien weken loopt de wedstrijd naar zijn hoogtepunt! Op een grote openbare kijkdag kan iedereen een bezoekje brengen aan The Block Gent. In een grote live-finale met Hanne Troonbeeckx wordt uiteindelijk de winnaar van The Block Gent bekend gemaakt. Die winnaar wordt voor de helft bepaald door de Block-experten en voor de andere helft door de kijker. De winnaar neemt maar liefst 50.000 euro mee naar huis.

Locatie: Gent
In 2009 strijkt The Block neer in Gent, de stad van de stroppendragers. Eind juni starten de opnames van het grootste verbouwavontuur van Vlaanderen. Niet alleen de Gentse Feesten zullen voor de ambiance zorgen deze zomer.

Momenteel wordt een oude industriële textielsite omgebouwd naar een uniek woonproject aan de rand van de Gentse binnenstad. Op de site van The Block worden twaalf lofts, vijf appartementen en een gigantische daktuin in gemeenschappelijk groen ingeplant. De vier duo’s van The Block Gent zullen 4 quasi identieke loft volledig inrichten.

The Block is gelegen op een boogscheut van het bekende Dampoort-station. Deze buurt ligt net buiten het historische centrum van Gent en vormt de overgang naar de Gentse kanaalzone. De vernieuwing van dit levendige stadsdeel wordt voor de stad Gent één van de belangrijkste realisaties van de komende decennia. De stad Gent investeert zwaar om dit stadsdeel op te waarderen tot de tweede poort naar Gent.

Nieuwe spelregels in The Block Gent : de vier duo's die vier lofts verbouwen met het oog op vijftigduizend euro starten met amper honderd euro. 'Er is geen budget om de hulp van aannemers in te roepen', zegt presentatrice Hanne Troonbeeckx. De koppels kunnen hun budget wel verhogen, maar dat is alleen weggelegd voor de beste verbouwers.

Voor wie medelijden met de kandidaten krijgt: de lofts die ze moeten verbouwen, zijn al veel meer afgewerkt dan in vorige edities van The Block . De wedstrijd is pas begonnen en duurt tien weken. Aan het eind bepaalt de kijker voor de helft wie de hoofdprijs krijgt. Deze reeks komt wellicht rond september op het scherm.

Hans Otten is erg blij dat The Block in Gent plaatsvindt. 'Het is ons nooit gelukt een geschikt gebouw in Gent te vinden voor The Block. Er was altijd wel een probleem met Monumentenzorg, met de locatie, met praktische dingen. Er moet in vergelijking met andere jaren minder verbouwd worden, maar we gaan de kandidaten op andere manieren scherp houden. We zitten hier tijdens de Gentse Feesten: dat biedt zeer veel mogelijkheden.'

De lofts liggen in Hof ter Dampoort, een project op een oude textielsite vlak achter het station Dampoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten