maandag 15 november 2010

Hanne Troonbeeckx in The Block Gent, VT4


Deze week, of beter, deze aflevering, hebben de koppels nog vijf dagen om de slaapkamer klaar te krijgen.

Ook Didier en sexy Sofie staan te popelen: het is nog geen tijd voor een inzinking, zegt het script. ‘t Is niet omdat de tijd niet in afleveringen loopt dat de afleveringen niet volgens een vast stramien van hoop – wanhoop – woede – verdriet – crisis moeten gaan.

The Block Gent, met Hanne Troonbeeckx.

Michel heeft beslist om hele nachten door te werken, en is erin geslaagd om alle nodige profielen tegen de muur te krijgen. Hugo voelt meteen dat hij een geduchte concurrent heeft.

Pech, het stopt net voor het echt wijs wordt. Michel doet een beetje van een crisis: hij wil blijkbaar doorwerken, maar Ellen mag niet meehelpen. Ik dénk dat hij al heel de tijd een oog heeft op Ellen en dat hij het niet durft toegeven wegens getrouwd en zo. Zou er iets zitten in een mengeling Temptation Island / The Block?

Ach: de volgende morgen doet Michel dan maar een riedeltje Metallica op zijn gitaar. Ambiance!

Hugo werkt blijkbaar heel erg snel: hij heeft geen nachtwerk nodig, om halfzes beginnen is genoeg. En Pieter heeft de les niet geleerd, de volgende dag: de hoeken zijn geen negentig graden. Geen probleem: herbeginnen. Een beetje gedemotiveerd, maar alla. En kijk: daar komt Hanne Troonbeeckx aangesexied. In gebruinde huid, een macelleken en, euh, borsten. “Gebruik mij,” zegt ze, en ik kan me vergissen of ik zag Pieters privities, en niet enkel de zijne kan ik me inbeelden, een kleine soubresaut doen.

De verbouwers krijgen om de zoveel tijd wat geld toegestopt, omdat het crisis is. Ze hebben allemaal een GSM gekregen waarmee ze foto’s kunnen maken en films kunnen maken. De koppels moeten papparazzi (paparrazi? parapazi?) worden: een foto van een slapende concurrent is 100 euro waard, een filmpje van Termont die zegt “ik ben al jaren de grootste fan van The Block” is 500 euro waard, en dergelijke.

“Doe jullie best, want zonder geld zijn jullie in The Block niets,” zegt de Wijsgeer van Beringen: Hanne Troonbeeckx weet hoe de wereld in mekaar zit.

Een klagende Hugo, en een sluipende Michel en Ellen: die een foto komen nemen van Sofie met een briefje met “bouwafval” erop geschreven op haar rug. En die ze dan een “godverdomme” ontlokken om nog eens 200 euro te winnen met een filmpje van een vloekende bewoner.

Mede door een aantal niet goed geplaatste (lees: schots en scheve, want de wiskundige stelling was toen nog niet toegepast) profielen, was de werfleider niet tevreden en moest een deel van het werk afgebroken worden. 'Alle moeite voor niets. Toen zag ik het wel even niet meer zitten', vertelt Pieter. Niet dat hij dan kwaad wordt. 'Ik probeer al vijf jaar om hem kwaad te krijgen, maar dat lukt niet', lacht Aleksandra, 'zelfs niet in The Block'. Wel werd Pieter een beetje moedeloos.

Gelukkig kwam presentatrice Hanne Troonbeeckx te hulp. 'Zij gaf de aanzet om alles weer af te breken', zegt Pieter. 'Zonder haar had ik nog wel een tijdje gedemotiveerd op het vele werk staan kijken.' Niet dat Troonbeeckx hen lang bijstond, het is per slot van rekening televisie. 'In totaal misschien een half uurtje', schat Pieter, 'maar het deed wel deugd en het zette ons opnieuw aan het werk.

Pieter en Aleksandra hadden het in deze aflevering dus niet onder de markt. 'Tja, als je echt niets kan vooraleer je aan een verbouwprogramma begint, dan is het niet gemakkelijk', hoorden we hen zeggen in het programma.

Ze slaagden er dan ook niet in om de slaapkamer af te werken binnen de deadline. 'Op televisie lijkt het alsof we veel slapen, maar we hebben echt wel hard gewerkt', zegt Pieter. 'anders kom je zelfs zo ver niet. Maar op een gegeven moment zie je echt wel dat je het niet zal halen en dan heeft het weinig zin om je kapot te werken. The Block duurt lang. Maar let maar op, in de komende afleveringen zullen we de kijkers nog verbazen', zegt Pieter. Kijken dus naar Hanne Troonbeeckx!

The Block Gent, dinsdagavond om 20.40 uur op VT4.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten