maandag 29 november 2010

Hanne Troonbeeckx wordt gezicht van kookzender Njam!

 
VT4-presentatrice Hanne Troonbeeckx wordt een van de gezichten van de digtale kookzender Njam!. Het station, een initiatief van Studio 100 en Peter Goossens, start op woensdag 1 december, dat is één dag na de finale van het vtm-programma 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' met... Peter Goossens.
Hanne Troonbeeckx wordt aangekondigd als de 'maître' van Njam!. Ze zal de uitzendingen aan mekaar praten en meer informatie geven over de koks die in de verschillende programma's te zien zijn.
Misschien zal Hanne Troonbeeckx ook als assistente in bepaalde programma's te zien zijn. 'Maar de nieuwe Mimi Smith word ik beslist niet', zegt ze. Voor de presentatrice wordt haar job bij Njam! alvast een eerste kennismaking met de chefs die zullen meewerken.
Hanne Troonbeeckx is namelijk nog bij geen enkele sterrenchef gaan eten. 'Maar nu ga ik dat zeker doen. Ik kijk enorm uit naar mijn culinaire ronde van Vlaanderen', aldus Hanne Troonbeeckx.
Op Njam! zullen, naast Peter Goosens, nog een hele hoop andere topkoks te zien zijn. De medewerking van Roger Van Damme en chocolatier Dominqiue Persoone was al eerder gekend. Maar ondertussen zijn aan het lijstje ook de namen Thierry Theys (restaurant Nuance, Duffel) en Giuseppe Giacomazza van La Botte in Genk toegevoegd.
Njam! start op woensdag 1 december op Kanaal 20 van Telenet Digital TV. Analoge kijkers en kijkers van Belgacom kunnen de zender niet ontvangen.
Nuance, het restaurant van Thierry Theys, heeft een tweede Michelinster gekregen in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Ook Roger van Damme van Het Gebaar heeft zijn eerste Michelin ster binnen. Zowel Roger als Thierry krijgen vanaf 1 december 2010 elk hun eigen programma op njam!, de allereerste culinaire themazender.
Thierry Theys: “Het voltallige team van Nuance is enorm tevreden, want het is de verdienste van iedereen die hier werkt. We gaan ons uiterste best doen om onze twee sterren te behouden.”
Roger van Damme: “Ik wil vooral iedereen bedanken, die iedere dag van ’s morgens tot ’s avonds hard in onze keuken werkt. En zeker ook Peter Goossens wil ik bedanken, voor alle gouden tips en steun die hij me heeft gegeven.”
Njam! gaat deel uitmaken van het (gratis) basispakket van Telenet en zal te zien zijn op kanaal 20. Hanne Troonbeeckx zal de verschillende programma ’s en hun chefs aankondigen, introduceren en duiden. Hanne zal dus de gastvrouw, de maître d’ hôtel van njam! zijn.
Njam! is een platform voor een hele waaier aan kookprojecten, gaande van eigen tv-programma’s en een digitale televisiezender, tot een website, boeken en tal van andere afgeleiden. Njam! werd opgericht door Studio 100 en Peter Goossens.
Njam! chefs zijn Roger van Damme, Manuel Wouters , Johan Segers, Dominique Persoone, Thierry Theys en Giuseppe Giacomazza. Op njam! zullen ook programma ’s te zien zijn van onder meer Jamie Oliver, Antonio Carluccio, James Martin, Gary Rhodes, Rick Stein en Joël Robuchon.
 
Het is nog maar de vraag of ook Lesley-Ann Poppe op Njam! te zien zal zijn.
Lesley-Ann Poppe, de Komen eten-kandidate die dankzij haar indrukwekkende boezem en weinig verhullende outfits op korte tijd uitgroeide tot hot topic aan menige Vlaamse toog, is boos op de website Clint.be. Die publiceerde topless foto's van haar. De beelden waarop de Komen eten-kandidate stoeit met slagroom op haar borsten waren gemaakt voor het weekblad P-Magazine. Poppe beweert nu dat er beslist was deze naaktfoto's niet te publiceren.
Lesley-Ann Poppe stemde gewillig in met het voorstel van P-Magazine om zich te laten fotograferen voor de voorpagina van het blad. 'Het zou een lingerieshoot worden', zegt ze. Maar gaandeweg 'groeide het vertrouwen in de fotograaf'. Het bovenstukje ging uit en de hobbykok ging aan de slag met de slagroomspuit. 'Ik vond de naaktfoto's er toch een beetje over, ook al zie je eigenlijk niets door al het slagroom op mijn borsten', zegt Poppe. 'Ik ging de sexy foto's gebruiken om cadeau te doen aan mijn man.'
Maar plotseling waren de kinky naaktfoto's te zien op de website van clint. 'Ik weet niet hoe dat kan', reageert Poppe. 'Maar ik weet wel dat P-Magazine en Clint deel uitmaken van hetzelfde bedrijf.
De aanwezigheid van Lesley-Ann Poppe in Komen eten - een culinair realityprogramma - leidde vorige week tot een absolute piek in de kijkcijfers.
Na haar optreden eind augustus in de ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’ gaf Lesley-Ann Poppe een paar weken terug het beste van zichzelf in ‘Komen Eten’ op VT4. De rondborstige schone, naar her schijnt cupmaat DD,  kon op heel wat bijval rekenen en ontketende een ongeziene hype op facebook. De Facebook-pagina “OMG! De decolleté van Lesley-Ann Poppe” zit ondertussen al aan een kleine 30.000 fans hetgeen eigenlijk in Vlaanderen nog nooit eerder gebeurde. Je moet het ijzer smeden terwijl het heet is dachten de mensen van Clinte en zij kwamen naar buiten met enkele topless-foto’s van de sexy blondine.
"Een stukje bloot... euh brood", versprak Peter Van Asbroeck zich nog toen Lesley-Ann met diepe decolleté haar driegangenmenu bereidde in 'Komen Eten'.
Eerst stond de blonde schone op de cover van P-Magazine, maar Clint.be vond al wat ander -tot hiertoe verborgen- fotomateriaal. Lesley-Ann poseert bloot met enkel een slipje en wat slagroom op haar twee grootste troeven, haar tetten.
Lesley-Ann stond op de cover van P-Magazine, in lingerie weliswaar. De oorspronkelijke bedoeling was ook enkel een lingerieshoot, maar gaandeweg maakte de P-fotograaf het iets pikanter. Lesley-Ann liet haar beha voor wat het was en haalde zelfs de slagroom boven, en spoot eerst haar tepels en later heel haar boezem vol met slagroom.
Goed gezien van Peter Goossens. Op 1december, precies één dag na de finale van 'De beste hobbykok van Vlaanderen', lanceert hij Njam! Hanne Troonbeeckx wordt de maître van het kookkanaal dat de sterrenchef samen met Studio100 oprichtte. 'Ik heb nu al zin om al die mannen hun restaurants uit te testen.'
Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Toen Peter Goossens en Studio 100 hun plannen voor Njam! bekendmaakten, voelden ze zich bij VTM wat gepakt. De driesterrenchef van restaurant Hof van Cleve was van hen, zo stond het in zijn exclusiviteitcontract.
Maar intussen hebben alle partijen het bijgelegd en is Njam! klaar voor de start. Op 1 december, een woensdag, gaat de eerste culinaire televisiezender van Vlaanderen van start. Op kanaal 20 voor digitale Telenetkijkers. Belgacomklanten of mensen die nog via de analoge kabel kijken, vallen uit de boot.
De meeste koks die programma's gaan maken voor de zender waren al bekend: natuurlijk wordt Peter Goossens zelf hét uithangbord van het culikanaal. Daarnaast zullen onder anderen dessertwonder Roger Van Damme en chocoladekoning Dominique Persoone hun kunstjes op Njam! tonen. In het buitenland werden programma's aangekocht van onder meer Jamie Oliver en Antonio Carluccio.
Later voegden Goossens en Studio 100 nog twee nieuwe koks aan het lijstje toe. Thierry Theys (25) van restaurant Nuance in Duffel werd in 2009 door GaultMilau uitgeroepen tot 'Jonge Chef van het Jaar' en kreeg vorig jaar 17 op 20. Dit jaar haalde hij zijn eerste Michelinster binnen. Giuseppe Giacomazza staat samen met zijn vader, broer en echtgenote Inez aan het roer van La Botte, dat in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van België.
Niet nieuwe Mimi Smith
De koks weten sinds gisteren dat ze het gezelschap krijgen van zeer charmant gezelschap: Hanne Troonbeeckx wordt het gezicht van Njam! Ze zal de programma's aankondigen en de koks duiden. 'Nog niet alles is beslist', zegt ze. 'Dus zou het wel kunnen dat ik ook ga assisteren bij de kookprogramma's. Maar het is niet de bedoeling dat ik de nieuwe Mimi Smith word.'
Hanne Troonbeeckx is erg geïnteresseerd in koken én in eten, zegt ze. 'Ik ga ontzettend graag op restaurant. En ik kook ook graag. Niets te spicy of bijzonder gekruid, maar basic gerechten met een extra toets.'
Dat klinkt bijna als de keuken van Peter Goossens. 'We (Hanne is samen met Zornik-frontman Koen Buyse, nvdr.) kijken ook heel veel naar kookprogramma's op televisie. Met de bedoeling er iets van op te steken. Vaak staan zulke programma's gewoon op, in plaats van de radio.'
Hanne Troonbeeckx, die ook aan de slag blijft bij VT4, heeft nog bij geen enkele van de chefs met wie ze gaat samenwerken gegeten. 'Maar nu ga ik dat zeker doen. Ik kijk enorm uit naar mijn culinaire ronde van Vlaanderen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten